Уважаеми клиенти, за да получите навреме своята поръчка от Nespresso, моля, имайте предвид предстоящите официални празници. Повече информация.
Произходът
В съвършеното кафе няма нищо случайно. Това ще рече, че безкомпромисно разширяваме границите си с всяка стъпка по веригата за създаване на стойност – от дървото до чашата, целеустремени да създаваме кафето Nespresso така, че да ви доставя удоволствие.


ЗА НАСИТЕНИ, НО БАЛАНСИРАНИ РЕЦЕПТИ С МЛЯКО
Жадувате ли за ударна доза силно кафе с едва доловима сладка нотка? Пригответе кафето Corto от серията BARISTA CREATIONS с малко мляко, отпийте и могъщият, тъмно изпечен бленд от африкански сортове Арабика и Робуста, ще ви отнесе с наситените си изпечени и пиперливи нотки. Насладете се на копринената му текстура и дълготрайния послевкус.
ПРОИЗХОД
За да създадем тази наситена, богата напитка, която перфектно се съчетава с мляко, изпробвахме множество различни кафета от различни страни и открихме, че не всички сортове си взаимодействат добре с млякото. За основа на този бленд използвахме висококачествена Робуста от Уганда. На нея се дължат интензитетът, гъстотата и текстурата, наподобяваща сироп, типични за кафетата cortado. Към нея добавихме най-добрите сортове африканска Арабика, за да получим един завършен и могъщ профил. Разнообразието от кафета в комбинация с малко мляко придава на бленда наистина дълбок характер.
ИЗПИЧАНЕ
Когато печете едно кафе, трябва да откриете съвършения баланс между температура, време на изпичане и цвят на зърната. Тази задача става още по-важна, когато целта е кафето да може хармонично да се съчетава с мляко. В случая на Corto това означава разделно и бавно изпичане на сортовете, за да отключим текстурите, характерни за испанските кафета. Бавното изпичане, при което изчакваме зърната да достигнат тъмен и богат изпечен цвят, придава на кафето съблазнителна горчивина и гъста като сироп текстура.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Когато създавахме вкуса на Corto от серията BARISTA CREATIONS, почерпихме вдъхновение от професионалните испански баристи и техните тъмно изпечени кафета с гъста текстура, затова и лесно може да го разпознаете по суровата му сила и наситения, изпечен характер. Corto успява да пробие млякото с богатия си послевкус, изтънчената горчивина и гъста, наситена текстура. С малко мляко и корона от млечна пяна, вашето Corto ще бъде истинско традиционно cortado. Долеете ли мляко, сладостта му омекотява горчивите нотки така както лунната светлина разсейва мрака на нощта. Пригответе го с краве мляко или с любимата си растителна алтернатива – овесеното мляко ще му подхожда чудесно.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Corto за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
58 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
Пътешествайте с нас до тропиците на Козирога и Рака, където растат наситеночервените плодове на екзотичното дърво Coffea Rubiaceae и извличат характерните си качествата от своя тероар – средата, в която виреят.
Произход и видове
Вкусът на кафетата Nespresso зависи от бленда и тероара им.

Бленд
Различни сортове Арабика и Робуста.

Тероар
Надморска височина, състав на почвата и температура на въздуха

В нашата програма за устойчивост в качеството ААА редом с фермерите се учим как да усъвършенстваме фермите им. В крайна сметка фермерите са тези, които най-добре познават кафеените си дървета.
ХУАН ДИЕГО, AAA мениджър за Nespresso в Коста Рика
Вярваме, че всяка чаша кафе Nespresso има потенциала не само да достави на потребителите ни миг на наслада, но и да възобнови, възстанови и възроди различни aприродни и човешки ресурси. В основата на програмата ни Positive Cup са заложени решения за непрекъснати подобрения и иновативна устойчивост, които да създават положително въздействие по веригата за създаване на стойност – от фермерите до потребителите на Nespresso. Това е ангажиментът за устойчивост, който сме поели към членовете на нашия клуб.
Нашите амбиции и цели за 2020 г.:
- 100 % от кафетата ни да се добиват по устойчив начин
- 100 % от алуминия да се преработва отговорно
- 100 % от дейностите ни да са въглеродно ефективни