Безплатна доставка на всяка поръчка на кафе направена до 31.03.2025.

Заповядайте в новооткритият pop up бутик в Grand Mall, Варна.

 

 

Произходът

 

В съвършеното кафе няма нищо случайно. Това ще рече, че безкомпромисно разширяваме границите си с всяка стъпка по веригата за създаване на стойност – от дървото до чашата, целеустремени да създаваме кафето Nespresso така, че да ви доставя удоволствие.

Откъде идват кафетата Nespresso?
Corto
Ispirazione Livanto
Ispirazione Ristretto Italiano
Cape Town Lungo
Stockholm Lungo
Istanbul
VOLLUTO DECAFFEINATO
Corto
Corto

ЗА НАСИТЕНИ, НО БАЛАНСИРАНИ РЕЦЕПТИ С МЛЯКО

Жадувате ли за ударна доза силно кафе с едва доловима сладка нотка? Пригответе кафето Corto от серията BARISTA CREATIONS с малко мляко, отпийте и могъщият, тъмно изпечен бленд от африкански сортове Арабика и Робуста, ще ви отнесе с наситените си изпечени и пиперливи нотки. Насладете се на копринената му текстура и дълготрайния послевкус.

ПРОИЗХОД
За да създадем тази наситена, богата напитка, която перфектно се съчетава с мляко, изпробвахме множество различни кафета от различни страни и открихме, че не всички сортове си взаимодействат добре с млякото. За основа на този бленд използвахме висококачествена Робуста от Уганда. На нея се дължат интензитетът, гъстотата и текстурата, наподобяваща сироп, типични за кафетата cortado. Към нея добавихме най-добрите сортове африканска Арабика, за да получим един завършен и могъщ профил. Разнообразието от кафета в комбинация с малко мляко придава на бленда наистина дълбок характер.

ИЗПИЧАНЕ
Когато печете едно кафе, трябва да откриете съвършения баланс между температура, време на изпичане и цвят на зърната. Тази задача става още по-важна, когато целта е кафето да може хармонично да се съчетава с мляко. В случая на Corto това означава разделно и бавно изпичане на сортовете, за да отключим текстурите, характерни за испанските кафета. Бавното изпичане, при което изчакваме зърната да достигнат тъмен и богат изпечен цвят, придава на кафето съблазнителна горчивина и гъста като сироп текстура.

АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Когато създавахме вкуса на Corto от серията BARISTA CREATIONS, почерпихме вдъхновение от професионалните испански баристи и техните тъмно изпечени кафета с гъста текстура, затова и лесно може да го разпознаете по суровата му сила и наситения, изпечен характер. Corto успява да пробие млякото с богатия си послевкус, изтънчената горчивина и гъста, наситена текстура. С малко мляко и корона от млечна пяна, вашето Corto ще бъде истинско традиционно cortado. Долеете ли мляко, сладостта му омекотява горчивите нотки така както лунната светлина разсейва мрака на нощта. Пригответе го с краве мляко или с любимата си растителна алтернатива – овесеното мляко ще му подхожда чудесно.

СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Corto за система Nespresso.

СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.

НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
58 г

ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ

1,18 лв.
Продава се на опаковки от по 10 капсули всяка на цена 11,80 лв. .
Размер
0
10
20
30
40
50
60
70
80
90
100
150
200
250
300
350
400
450
500
1000
OK
Произходът на кафетата Nespresso
Само най-добрите условия и най-подходящата среда могат да допринесат за съвършената чаша кафе. 

Пътешествайте с нас до тропиците на Козирога и Рака, където растат наситеночервените плодове на екзотичното дърво Coffea Rubiaceae и извличат характерните си качествата от своя тероар – средата, в която виреят.


 

 

Произход и видове

Вкусът на кафетата Nespresso зависи от бленда и тероара им.

 



Бленд

Различни сортове Арабика и Робуста.


Тероар

Надморска височина, състав на почвата и температура на въздуха

 

Testimonial

В нашата програма за устойчивост в качеството ААА редом с фермерите се учим как да усъвършенстваме фермите им. В крайна сметка фермерите са тези, които най-добре познават кафеените си дървета.

ХУАН ДИЕГО, AAA мениджър за Nespresso в Коста Рика

Една позитивна чаша кафе

Вярваме, че всяка чаша кафе Nespresso има потенциала не само да достави на потребителите ни миг на наслада, но и да възобнови, възстанови и възроди различни aприродни и човешки ресурси. В основата на програмата ни Positive Cup са заложени решения за непрекъснати подобрения и иновативна устойчивост, които да създават положително въздействие по веригата за създаване на стойност – от фермерите до потребителите на Nespresso. Това е ангажиментът за устойчивост, който сме поели към членовете на нашия клуб.

Нашите амбиции и цели за 2020 г.:

  • 100 % от кафетата ни да се добиват по устойчив начин
  • 100 % от алуминия да се преработва отговорно
  • 100 % от дейностите ни да са въглеродно ефективни