Произходът
В съвършеното кафе няма нищо случайно. Това ще рече, че безкомпромисно разширяваме границите си с всяка стъпка по веригата за създаване на стойност – от дървото до чашата, целеустремени да създаваме кафето Nespresso така, че да ви доставя удоволствие.
КРЕМОБРАЗНО И КАРАМЕЛЕНО
Вдъхновен от десертите и скъпите спомени, които те пазят за нас, всеки вкус от линията Barista Creations е изящна комбинация от кафе и класически вкусове - покана да се поглезите. Нашите майстори блендери и пекарни умело събират кафе на зърна и някои от най-добрите вкусове в една чаша, която притежава силата да предизвика прилив от красиви спомени.
Когато ореховата сладост на класически декадентския аромат на карамел се срещне с нашата базова смес от южноамерикански арабики в Barista Creations Flavored Caramello, това е неустоима покана да се поглезите. Кремообразната орехова нотка на карамела успява да закръгли вкусната бисквитена нотка на кафето, като същевременно безпроблемно допълва мекия му вкус. Нашето леко изпичане на бразилските и колумбийските зърна гарантира, че текстурата, вкусовете и ароматите на кафето са точно подходящи за носене на безпогрешен аромат на карамел.
Произход
Поглезете се с ароматизирано еспресо, в което ореховата сладост на карамела се среща с бисквитени южноамерикански арабики.
Изпичане
Разделно печено, бразилското кафе е леко изпечено, за да остане гладко и с всичките си малцови зърнени нотки непокътнати, докато по-голямата част от колумбийските кафеени зърна се изпичат кратко, за да освободят всичките си по-фини аромати. Финото смилане добавя блясък на интензивност към това хармонично кафе.
Ароматен профил
Тази ароматизирана смес радва с класическия аромат на карамел, съчетан със сладки бисквити и орехови нотки.
Млечен профил
Като капучино, това ароматизирано кафе придобива кремообразност, като същевременно показва класическата си карамелена нотка, съчетана с нотки на бисквити, ванилия и ядки.
ЗА ДЕЛИКАТНИ И СЛАДКИ РЕЦЕПТИ С МЛЯКО
Търсите абсолютна наслада? Създавайки Chiaro от серията BARISTA CREATIONS, търсихме сладката хармония на кафето с мляко, така че с това кафе можете наистина да се поглезите. Изпекохме възможно най-светло този внимателно подбран бленд от кенийски и индонезийски сортове Арабика, така че когато добавите мляко, кафето да разкрие апетитните си карамелени и сладки бисквитени нотки.
ПРОИЗХОД
Не пестихме усилия в търсенето на перфектните съставки и опитахме разнообразни кафета, произхождащи от различни страни. Открихме, че не всички кафета си взаимодействат добре с млякото или млечната пяна. Но фината кенийска Арабика издържа тестовете и затова избрахме тя да бъде една от съставките в бленда Chiaro. Тя е прочута с красивия си баланс от цитрусова киселинност и дълбоки сочни плодови нотки. Смесихме я с индонезийска Арабика от остров Суматра. При съчетаването им се получи абсолютна наслада – тъкмо това, което искахме да постигнем с тази сладка капсула, създадена за напитки с мляко.
ИЗПИЧАНЕ
Изпичането играе важна роля в постигането на перфектната хармония между кафето и млякото. За да получим сладкия и подканващ вкус на Chiaro, изпекохме кафетата в бленда разделно, всяко от тях на сравнително ниска температура и с умерена продължителност – точно толкова, колкото да разгърнем естествената им сладост.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Кафето Chiaro от серията BARISTA CREATIONS притежава едва доловима нотка изпеченост и почти никаква горчивина или киселинност. Добавите ли мляко, всичко се превръща в карамелени и сладки бисквитени нотки. Получихме вдъхновението си от баристите в Бруклин – кафето, което използват е светло изпечено и така запазва естествената си сладост, а когато към него се прибави мляко, се получава чаша, пълна със съблазнителна гладкост. Любимият ни начин да го пием е като Cappuccino, но не ограничавайте въображението си – с Chiaro може да си направите и прекрасно Latte Macchiato с краве мляко или с любимата си растителна алтернатива – овесено, кокосово или соево мляко.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Chiaro за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
48 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
ЗА ОЩЕ ПО-НАСИТЕНИ РЕЦЕПТИ С МЛЯКО
Търсите съвършен баланс между кафе и мляко? Опитайте Scuro от серията BARISTA CREATIONS и се насладете на богатите вкусове, обвити в млечна сладост. Тайната на това съвършено партньорство е във внимателното разделно изпичане на подбрани сортове колумбийска и етиопска Арабика. Стига само да добавите мляко и нотките на изпечени кафеени зърна и ядки ще засияят от чашата, пълна с това съвършено съчетание от кафе и мляко.
ПРОИЗХОД
Колко са съществуващите блендове кафета от различни страни на произход? Безброй. Но не всички кафета си взаимодействат добре с млякото. Затова нямаше как да разчитаме на случайността, за да открием съвършените съчетания кафе с мляко. Опитахме кафета от цял свят и подбрахме някои от най-добрите сортове колумбийска и етиопска Арабика, за да създадем Scuro. Ароматният потенциал на тези две кафета е ударен и дава обещание за хармонична композиция от вкусове, които се сливат с млякото в прецизен баланс.
ИЗПИЧАНЕ
Изкуството на изпичането е в тънкия баланс между температура, време на печене и цвят на зърната. Тъкмо този баланс трябва да откриете, ако искате да постигнете съвършена хармония в кафето с мляко. Изпробвахме множество комбинации, докато установим, че за да постигнем идеален баланс на вкуса на Scuro с мляко, ни е нужна изключително контрастираща техника на разделно изпичане. Едната част от бленда се изпича бавно и тъмно, а другата много по-бързо и светло. Когато двете части се съчетаят, блендът развива онази характерна изпеченост, която така добре се съчетава със сладостта на млякото.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Вдъхновението за това кафе получихме от баристите в Мелбърн – те са майсторите на силните, но изкусно балансирани вкусове – начинът, по който пекат кафетата и ги съчетават в блендове, създава ароматна мощ, която се допълва с млякото като Ин с Ян. Нашето Scuro от серията BARISTA CREATIONS доказва, че кафето Ви може да бъде едновременно силно и да се съчетава перфектно с мляко. Тайната се крие в това, че вкусът на изпечените зърна е достатъчно силен, за да не се губи в млякото, а деликатната му сладост омекотява интензитета му и го превръща в едно съблазнително наситено Cappuccino или Latte Macchiato. Пригответе го с краве мляко или с любимата си растителна алтернатива – овесено, кокосово или соево мляко.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Scuro за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
55 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
ЗА НАСИТЕНИ, НО БАЛАНСИРАНИ РЕЦЕПТИ С МЛЯКО
Жадувате ли за ударна доза силно кафе с едва доловима сладка нотка? Пригответе кафето Corto от серията BARISTA CREATIONS с малко мляко, отпийте и могъщият, тъмно изпечен бленд от африкански сортове Арабика и Робуста, ще ви отнесе с наситените си изпечени и пиперливи нотки. Насладете се на копринената му текстура и дълготрайния послевкус.
ПРОИЗХОД
За да създадем тази наситена, богата напитка, която перфектно се съчетава с мляко, изпробвахме множество различни кафета от различни страни и открихме, че не всички сортове си взаимодействат добре с млякото. За основа на този бленд използвахме висококачествена Робуста от Уганда. На нея се дължат интензитетът, гъстотата и текстурата, наподобяваща сироп, типични за кафетата cortado. Към нея добавихме най-добрите сортове африканска Арабика, за да получим един завършен и могъщ профил. Разнообразието от кафета в комбинация с малко мляко придава на бленда наистина дълбок характер.
ИЗПИЧАНЕ
Когато печете едно кафе, трябва да откриете съвършения баланс между температура, време на изпичане и цвят на зърната. Тази задача става още по-важна, когато целта е кафето да може хармонично да се съчетава с мляко. В случая на Corto това означава разделно и бавно изпичане на сортовете, за да отключим текстурите, характерни за испанските кафета. Бавното изпичане, при което изчакваме зърната да достигнат тъмен и богат изпечен цвят, придава на кафето съблазнителна горчивина и гъста като сироп текстура.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Когато създавахме вкуса на Corto от серията BARISTA CREATIONS, почерпихме вдъхновение от професионалните испански баристи и техните тъмно изпечени кафета с гъста текстура, затова и лесно може да го разпознаете по суровата му сила и наситения, изпечен характер. Corto успява да пробие млякото с богатия си послевкус, изтънчената горчивина и гъста, наситена текстура. С малко мляко и корона от млечна пяна, вашето Corto ще бъде истинско традиционно cortado. Долеете ли мляко, сладостта му омекотява горчивите нотки така както лунната светлина разсейва мрака на нощта. Пригответе го с краве мляко или с любимата си растителна алтернатива – овесеното мляко ще му подхожда чудесно.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Corto за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
58 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
ИНТЕНЗИВНО И КРЕМООБРАЗНО КАФЕ
Тази изящна смес е истинско отражение на културното значение на Флоренция: интелектуално средище в сърцето на Италия и притегателен център на влияния от цялата страна. Стилът на изпичане на Ispirazione Firenze Arpeggio обединява тези влияния, като комбинира плодови нотки, които традиционно се срещат в Северна Италия, с какаови нотки от Юга, превръщащи се в кадифена, плътна и кремообразна чаша.
ПРОИЗХОД
Ispirazione Firenze Arpeggio е смес от кафета Арабика от Латинска Америка, в центъра на която се намира сорт от Коста Рика, с отличителен малцов аромат. Всички останали кафета са също Арабика и този обединен вкус е толкова магнетичен, както Флоренция през Ренесанса.
ИЗПИЧАНЕ
Изработихме Ispirazione Firenze Arpeggio, за да отдадем почит на културата на този град, която черпи от светлия север до тъмния юг. Дългото изпичане на кафените зърна развива отличителните характеристики на Ispirazione Firenze Arpeggio. Въпреки че е бленд, целта му е да даде възможност на всеки един от сортовете кафе да заблести в чашата. Ароматът на малц се превръща в какаови нотки, които придават на това еспресо сериозен характер.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Ispirazione Firenze Arpeggio има плътен и кремообразен профил, с подчертано изпечени и какаови нотки. Има неустоима кремообразна и кадифена текстура. Бихте могли спокойно да го наречете ""изящно изкуство"".
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Ispirazione Firenze Arpeggio за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
53 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
СИЛНО И ЯРКО КАФЕ
Капка изящество - същността на емблематичната италианска традиция в пиенето на кафе, но този път декофеинизирано. Вдъхновени от ристрето - символа на всички италиански кафета, избрахме да не имитираме, а да изпечем своя уникална версия. Бавно изпечено за постигане на забележително тяло, ярко и плодово, това кафе е кулминацията на всичко, което открихме чрез своя анализ на емблематичната италианска чаша.
Италианците казват, че за кафето са важни четири 'М' фактора - сместа от кафени зърна (miscela), смилането (macinazione), еспресо машината (macchina) и човекът, който прави еспресо (mano). С уважение към тази италианска класика, при създаването на Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato започваме със сместа - мицела. Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato е изискана рецепта от декофеинизирани кафета - смес от Арабика и Робуста - като всяко кафе се откроява ярко, за да създаде този емблематичен италиански вкус. Изработихме го така, че да отразява елегантността и съвършенството на италианската култура и кафе. Върху неутралната база на бразилската Арабика прибавихме Робуста от Южна Индия. Най-добрите от южноамериканските и източноафриканските арабики добавят плодова нотка към Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato.
ИЗПИЧАНЕ
Бавно изпечените декофеинизирани кафета Арабика и Робуста развиват всичките си ароматни свойства и придават на Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato своя богат, печен вкус. Второто 'М' на италианската бариста е macinazione - финото смилане спомага за създаването на този емблематичен италиански вкус - той е интензивен. Честваме богатата история на Италия и нейните майстори пекари в Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Подобно на оригиналната Ispirazione Ristretto Italiano капсула, Ispirazione Ristretto Italiano Decaffeinato е тъмно печено, но балансирано от меки какаови нотки. Може да уловите някои от фините нотки на киселинност и плодове, които правят тази капсула Nespresso Decaf толкова мистериозно сложна. Това е профил, достоен за посланик - кафе, което доказва страстта на италианците към кафето, бъдейки част от ежедневието им. Направено за класическите 25 мл, скоро ще видите колко прави са италианците - тази капка вкус показва как малко може наистина да бъде много.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
55 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
ИНТЕНЗИВНО И КРЕМООБРАЗНО КАФЕ
Тази изящна смес е истинско отражение на културното значение на Флоренция: интелектуално средище в сърцето на Италия и притегателен център на влияния от цялата страна.
Изпичането на Ispirazione Firenze Arpeggio Decaffeinato обединява тези влияния, като комбинира плодови нотки, традиционно срещащи се в Северна Италия с какаови нотки от юг, което се превръща в кадифена, плътна и кремообразна чаша.
Това творение е за любителите на чистия вкус, дори и за тези, които предпочитат безкофеинова версия.
ПРОИЗХОД
Ispirazione Firenze Decaffeinato Arpeggio е смес от декофеинизирани кафета Арабика от Латинска Америка, в центъра на която се намира сорт от Коста Рика с отличителен малцов аромат. Всички сортове кафета в този бленд са декофеинизирана Арабика и този обединен вкус е толкова магнетичен, колкото Флоренция през Ренесанса.
ИЗПИЧАНЕ
Тъмното и дълго изпичане по методите от Бразилия и Коста Рика, развива до край интензивността на какаовите нотки. За да създадем баланс, изпекохме плодовите кафета по-светло, в знак на уважение към сложността на стила на печене във Флоренция, който придава на това еспресо неговия сериозен характер и класа.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Ispirazione Firenze Arpeggio Decaffeinato е толкова гъсто и кремообразно, колкото предшественика си с кофеин. Декофеинизацията не намалява печените и какаови нотки в този бленд. Каймакът е кремообразен, с кадифена и неустоима текстура.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Firenze Decaffeinato Arpeggio за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
55 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
ХАРМОНИЧНО БАЛАНСИРАНО И ПЛЪТНО
Своеобразен мост между Османската империя и Западна Европа, Венеция от векове внася различни сортове кафе и развива умения за майсторско изпичане.
Това е музата на нашите кафета: деликатна ароматна напитка с хармоничен баланс на всички елементи, с карамелени нотки и плътно тяло.
ПРОИЗХОД
Кафето идва в Италия през пристанището на Венеция. Венецианците развиха способност да познават своите зелени, непечени кафени зърна и станаха майстори на кафените смеси. Не минава много преди първите кафенета в Италия да се появят - мнозина със собствени пещи, предлагащи собствени блендове. Искахме да почетем това отлично наследство, като създадохме сместа Ispirazione Venezia, за да отразява това творчество и знание. Един от най-внасяните сортове кафе в Италия е бразилската Арабика и затова нашите експерти започнаха с нея. Смесихме я с високо отглеждани арабики от Централна и Южна Америка, с малцови и плодови профили, които се развиват красиво по време на печене. Избрахме ги, защото те носят нежни аромати и завършен вкус, с който северното италианско кафе е известно.
ИЗПИЧАНЕ
Този северен търговски град е емблематичен не само заради блендовете си, но и с начина на изпичане. Печенето на кафе обикновено е по-леко в северната част на страната. Ето защо ние изпекохме кафетата в Ispirazione Venezia средно, което е по-леко от това, което ще намерите на юг, но все още е достатъчно тъмно. Това придава на Ispirazione Venezia завършен вкус, усещане за киселинност, с нотка на горчивина.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Ispirazione Venezia е меко, завършено и деликатно ароматно кафе, което ще ви напомни за кафените зърна, току-що излезли от пещта - ще ви върне назад във времето, в ранните дни на търговията с кафе в Италия. По-лекото му изпичане поддържа нежните аромати, докато развива плътно тяло. Няма как да пропуснете отчетливия зърнен аромат в Ispirazione Venezia и онези нотки на сладък карамел, които всички намираме за толкова успокояващи.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Ispirazione Venezia за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
56g
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
ЗАВЪРШЕНО И БАЛАНСИРАНО
От този важен търговски град, моряците обиколили земното кълбо в стремежа си да открият безброй вкусове и аромати. Кафетата от Латинска Америка са сред съкровищата, които те донесли от своите пътешествия. Средното изпичане на Ispirazione Genova Livanto обединява с елегантен баланс вкусовете на бразилско, колумбийско и гватемалско кафе, увенчано от класическата за тях сладка карамелена нотка.
Верен на характера на северно италианското кафе, Ispirazione Genova Livanto е бленд от Арабика с многообразие във вкуса. Започнахме с бразилската Арабика - достъпно, меко кафе. Тази база смесихме с високо отглеждани арабики от Централна и Южна Америка с малцови и плодови профили, които се развиват красиво по време на печене. Избрахме ги, защото те носят нежни аромати и завършен вкус, с който северното италианското кафе е известно.
ИЗПИЧАНЕ
Изпичането на кафе обикновено е по-леко в северната част на страната. Ето защо ние изпекохме кафетата в Ispirazione Genova Livanto средно, което е по-леко от това, което ще намерите на юг, но все още е достатъчно тъмно, за да развие карамелени и препечени зърнени нотки, които придават на това кафе завършения му вкус и запазват деликатната му киселинност непокътната.
Ispirazione Genova Livanto е гладко, завършено и нежно кафе. По-лекото му изпичане развива плътното му тяло и запазва по-фините аромати. Ще уловите аромат на препечени зърнени култури и сладка карамелена нотка.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Ispirazione Genova Livanto за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
53 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
СИЛНО И КОНТРАСТНО КАФЕ
Капка изящество - същността на емблематичната италианска традиция в пиенето на кафе. Вдъхновени от ристрето - символа на всички италиански кафета, избрахме да не имитираме, а да изпечем своя уникална версия. Бавно изпечено за постигане на забележително тяло, ярко и плодово, това кафе е кулминацията на всичко, което открихме чрез своя анализ на емблематичната италианска чаша.
ПРОИЗХОД
Италианците казват, че за кафето са важни четири 'М' фактора - сместа от кафени зърна (miscela), смилането (macinazione), еспресо машината (macchina) и човекът, който прави еспресо (mano). С уважение към тази италианска класика, при създаването на Ispirazione Ristretto Italiano започваме със сместа - мицела. Ispirazione Ristretto Italiano е изискана рецепта от кафета - смес от Арабика и Робуста - като всяко кафе се откроява ярко, за да създаде този емблематичен италиански вкус. Изработихме го така, че да отразява елегантността и съвършенството на италианската култура и кафе. Върху неутралната база на бразилската Арабика прибавихме Робуста от Южна Индия. Най-добрите от южноамериканските и източноафриканските арабики добавят плодова нотка към Ispirazione Ristretto Italiano.
ИЗПИЧАНЕ
Раздeлното печене означава, че можете да усетите вкуса на всеки един от сортовете кафе в чашата. Дълго изпеченото кафе Робуста придава на Ispirazione Ristretto Italiano вкус на печено кафе и какаова горчивина. Добавянето на Арабика чрез бързо печене запазва живи ярките киселинни и плодови нотки на този сорт кафе. Чрез Ispirazione Ristretto Italiano честваме богатата история на Италия и на майсторското изпичане на кафе.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Печено и интензивно кафе, но с плодови нотки и загадъчна киселинност - Ispirazione Ristretto Italiano е мистериозен и магнетичен в своята сложност. Това е профил, достоен за посланик - кафе, което доказва страстта на италианците към кафето, бъдейки част от ежедневието им. Направено за класическите 25 мл, скоро ще видите колко прави са италианците - тази капка вкус показва как малко, може наистина да бъде много.
Съставки и алергени
10 капсули печено мляно кафе Ristretto за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
55 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
ПЛЪТНО И БАЛАНСИРАНО КАФЕ
Ароматът, излъчващ се от традиционните кафенета на Рим е свидетелство за богата история на контрасти: популярни вкусове, повлияни от елегантността на столицата. Това многообразие се отразява в изкусното изпичане на кафето, което постига интензивност, дълбок вкус и киселинни нотки.
ПРОИЗХОД
За да се постигне комплексният характер на класическото римско еспресо, трябва да се започне с правилния бленд. Магнетичната сложност на римското изпичане идва от отличителната 70:30 смес от Арабика и Робуста. Вдъхновени от този стил, ние създадохме Ispirazione Roma, за да дадем на нашето кафе финес. Избрахме Арабика и Робуста от Бразилия за качествена основа. Добавянето на измита Арабика, расла на висока надморска височина в Ixhuatlan в Мексико, осигурява открояваща се киселинност и нежни зелени плодови аромати. Тази мексиканска Арабика расте в богати и плодородни вулканични почви и се обработва изключително внимателно - фермерите изсушават кафето си върху т.нар. „издигнати сухи легла“, за да го предпазят от дъждове. Можете да се насладите на резултата в чаша готово кафе. Превъзходството на тези кафета и сложността на бленда отдават почит на прекрасното съчетание на древна традиция и съвременна елегантност, с която се срещате в Рим.
ИЗПИЧАНЕ
Когато сте в Рим, тъмното еспресо в лешников цвят и облечено със захар, ще Ви се стори на вкус като Римската империя в разцвета си. Еспресото в Рим се сервира горещо и се пие за 30 секунди. Искахме да отдадем почит на шикозността на съвременния Рим и затова дадохме на Ispirazione Roma фино и светло изпичане. Балансиращият интензитет и дълбокият аромат на кафето, с нюанс на киселинност, придават на Ispirazione Roma неговата елегантност. Финото смилане запазва ароматната изтънченост на бленда и дава на Ispirazione Roma сила и същевременно нежност - точно както римската история е пълна с контрасти.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
От времето на Древен Рим много култури са преминали през този мегаполис. Днес модерният Рим добавя своята елегантност към богатата история на града. По същият начин Ispirazione Roma се отличава с красиво многообразие. Характерен е неговият майсторски баланс между силата на изпичане, дървесните и зърнени нотки, фината киселинност и елегантните аромати. Ispirazione Roma е идеалното кафе, ако търсите смело, но изящно еспресо - има класически вкус, увенчан с елегантност.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Ispirazione Roma за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
50 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
ТЪМНО ИЗПЕЧЕНО И КРЕМООБРАЗНО КАФЕ
Улиците на Неапол, където пиенето на кафе е ритуал, вдъхновиха нашия метод на изпичане до тъмен цвят, който майсторски придава на кафето висока интензивност. След като се подсили с Робуста, резултатът е кадифена, кремообразна напитка с изключително плътно тяло и приятен горчив послевкус. Така отдаваме почит на професионализма на италианската столица на кафето в изпичането.
ПРОИЗХОД
Създадохме Ispirazione Napoli като бленд от Робуста от Уганда, докосната с Арабика. Внимателно подбрахме кафета, които биха могли да издържат на интензивното печене, което тази смес изисква - ярки кафета, които да развият зърнените, но красиви аромати, вкусове и текстури, които отразяват историята и традициите на Неапол.
ИЗПИЧАНЕ
Тъмното и интензивно изпичане на Ispirazione Napoli отразява традиционния метод на печене на кафе в Неапол. Преди много години е можело да се разходите по тесните улички на Неапол и да усетите яркия аромат на това кафе, докато неаполитанци го пекат в приземните етажи на домовете си. По време на това дълго печене, кафените зърна развиват зърнени, но красиви характеристики. Това се отразява в гъсто, кадифено тяло, кремообразно усещане в устата и вкусна горчива нотка. Необходимо е истинско умение за това изпичане, а дързостта на Ispirazione Napoli се дължи именно на това.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Ispirazione Napoli отдава почит на късото, силно и тъмно еспресо на този крайбрежен град в Южна Италия. Това кафе е кадифена, кремообразна напитка, с изключително плътно тяло и горчив послевкус.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Ispirazione Napoli за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
57g
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ИНТЕНЗИВНО И ГЪСТО КАТО СИРОП
Ispirazione Palermo Kazaar - Палермо ни вдъхнови за бавен и тъмен стил на изпичане, в съчетание с високо съдържание на Робуста - отличителните белези на този южен град. Под влияние на африканските и арабските традиции, мултикултурният Палермо ни накара да мечтаем. Резултатът е изключително интензивно кафе, гъсто като сироп, с дървесни и пикантни нотки, увенчано с много тъмен и плътен каймак.
ПРОИЗХОД
Дръзкият интензитет на Ispirazione Palermo Kazaar идва от смесването на четири различни сорта кафе - това говори за мултикултурното наследство на Палермо. Това е крайбрежен град, разположен на пресечната точка на три континента, с вековно влияние от арабската, византийската и испанската култура. Избрахме четири ярки кафета, за да отдадем почит на тази история. Традиционно грубата сила на кафето се постига с неизмита Робуста и това доминира в този бленд от Южна Италия. Нашата измита Робуста обаче е рядка находка, която при Ispirazione Palermo Kazaar балансира с чист вкус и кремообразна текстура. Производителите на тази Робуста обработват кафето си със същата грижа, която полагат и производителите на измита Арабика. Това дава възможност да се придаде елегантен нюанс на силата на Ispirazione Palermo Kazaar. Останалите кафета са латиноамерикански арабики, които придават естествена сладост.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Приложихме разделно изпичане, за да разкрием отличителните качества на всяко едно от кафетата в бленда на Ispirazione Palermo Kazaar. Повечето от сортовете Арабика и Робуста се подлагат на интензивно изпичане, за да развият горчивината и плътността си. Ние изпичаме неизмитата Робуста за по-кратко време до светла степен, за да разкрием някои от по-фините ароматни нотки. Стилът на печене на Ispirazione Palermo Kazaar отразява арабското и африканското влияние, което виждате в тъмните и интензивни кафета на Южна Италия.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Доловихте ли аромата на подправки, който се носи чак от Африка? Ще почувствате дръзка горчивина и пиперливи нотки, които това плътно и гъсто кафе излъчва. В това еспресо взаимно се балансират Арабика и Робуста. То отразява както крайбрежния начин на живот на Палермо, така и неговата богата история. Седнете на слънце и се насладите на Ispirazione Palermo Kazaar със всичко около Вас - от храната в чинията Ви до заобикалящата Ви архитектура, нашепвайки историите на всички, които са преминали през Палермо.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Ispirazione Palermo Kazaar за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
60 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
ПЛОДОВО И ДЕЛИКАТНО
Shanghai Lungo е динамична чаша с ниска горчивина и много сладки червени плодове, готова да очарова всеки съвременен любител на кафе.
World Explorations Shanghai Lungo е кадифена плодова комбинация от арабики от четири различни произхода, които представят разнообразния вкус на съвременен град като Шанхай. Модерен и ориентиран в бъдещето, вкусът на кафето в града непрекъснато се развива. Ние уловихме това разнообразие в нашето Shanghai Lungo с колекция от измити зърна арабика, които се смесват, за да доставят характерно плодово кафе с щедри цитрусови и плодови нотки. Китайската арабика образува нежно, кремообразно тяло. Заедно с кенийското кафе, то носи сладка червена плодова нотка с елегантен аромат на бергамот и цитрусови плодове, докато индонезийските кафе зърна добавят дървесна и пикантна нотка към сместа. Насладете му се като местен, като добавите сметана и го вземете за из път.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Shanghai Lungo е плодова смес с ароматни нотки, напомнящи на портокал, праскова и червени плодове. Нотките на горски плодове и фина киселинност допринасят за завършеността на тази смес.
ИЗПИЧАНЕ
Shanghai Lungo се пече два пъти на кратки интервали, което позволява запазването деликатността на сместа.
ПРОИЗХОД
Създадена от кенийски, китайски и индонезийски арабики, тази отличителна леко печена смес ще зарадва небцето със своята гладкост и фини нотки на горски плодове.
МЛЕЧЕН ПРОФИЛ
Добавете мляко към Shanghai Lungo, за да го превърнете във вкусно кремообразна чаша с много плодови и цитрусови нотки.
УСТОЙЧИВОСТ НА ПЪРВО МЯСТО
Независимо дали набавяме зърна от акредитирани фермери по програмата ААА Sustainable Quality, засаждаме 3,5 милиона дървета в малки кафеени плантации или използваме отговорен и проследим алуминий за нашите рециклируеми капсули, Nespresso винаги поставя устойчивостта и качеството на първо място.
НАСИТЕНО И КАРАМЕЛЕНО
БОГАТО И ПЛЪТНО ТЯЛО
Вдъхновено от любовта на Швеция към чистото тъмно кафе, нашето Lungo е интензивна чаша с отчетливи малцови нотки и богата горчивина, която улавя душата на тази скандинавска страна.
World Explorations Stockholm Fortissio Lungo е богата и интензивна смес изцяло от арабика, която пресъздава ароматния профил на традиционното шведско кафе. В ерата на ветроходните кораби, индийските кафета придобиха привкус на океански въздух по време на дългото си пътуване до Швеция, което им придаде отчетлив пикантен и малцов характер, който оттогава завладя шведските сърца и небца. Днес ние отдаваме почит на тази история и пресъздаваме пълния, отличителен вкус на кафето, като складираме зърна арабика по югозападния бряг на Индия, позволявайки на местните мусонни ветрове да преобразят структурата за зърната. Високо отглежданите колумбийски арабики допълват вкуса на сместа, с проблясък на сладост, така че да можете да опитате неговия богат и приканващ вкус.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Stockholm Fortissio е богато кафе със сладки зърнени и малцови нотки, подчертани с живи аромати.
ИЗПИЧАНЕ
Мусонната арабика получава по-тъмно изпичане, за да подсили тялото и зърнените си нотки. По-лекото печене на измитото колумбийско кафе позволява на всички класически по-фини аромати да останат в баланса на чашата.
ПРОИЗХОД
Stockholm Fortissio е смес от чиста арабика от индийски и колумбийски кафе зърна.
МЛЕЧЕН ПРОФИЛ
Опитайте Stockholm Fortissio Lungo като лате. Вкусете как нотките на сладки бисквити и тофи се разкриват бавно, когато добавите мляко към тази тъмна чаша кафе.
УСТОЙЧИВОСТ НА ПЪРВО МЯСТО
Независимо дали набавяме зърна от акредитирани фермери по програмата ААА Sustainable Quality, засаждаме 3,5 милиона дървета в малки кафеени плантации или използваме отговорен и проследим алуминий за нашите рециклируеми капсули, Nespresso винаги поставя устойчивостта и качеството на първо място.
БАЛАНСИРАНО И НЕЖНО
Оформен от традицията на кафенето във Виена, Vienna Linizio Lungo е балансирана комбинация от гладки и копринени южноамерикански арабики, които перфектно се съчетават с печените сладки изделия от Виена.
World Explorations Vienna Linizio Lungo пресъздава балансирания и приятен виенски вкус, вдъхновен от вековната кафе традиция в страната.
Lungo представлява смесването на две кафета, отдавна обичани от австрийците - бразилски и колумбийски арабики. В тази завършена чаша, сладки зърнени нотки на естествено обработените кафе зърна в Бразилия се смесват с плодовите нотки на измита колумбийска арабика. Заедно, те доставят малцов зърнен вкус и копринена текстура, която пее с топлото величие на виенска класическа композиция от кафе. Насладете му се като местен, като доливате с гореща вода и завършите с бита сметана, както правят във Виена.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Забележително балансирана и гладка, Vienna Linizio Lungo е с малцови ароматни нотки, които изпъкват в този бленд.
ИЗПИЧАНЕ
Бразилското кафе е леко до средно печено, което го прави кадифено и с малцови нотки. Измитите колумбийски кафени зърна получават кратко печене, за да освободят фини аромати.
ПРОИЗХОД
Нашето Lungo е направено от естествено преработени Бурбонски сортове арабика и с измита колумбийска арабика, която му придава гладък и балансиран вкус.
МЛЕЧЕН ПРОФИЛ
Добавете малко мляко към вашето Lungo, за да събудите неговите малцови аромати. Като лате, Vienna Linizio Lungo е гладка, кремообразна и блестяща напитка, с нотки на бисквита и карамел. Комбинирайте го с парче торта, както го правят във Виена.
УСТОЙЧИВОСТ НА ПЪРВО МЯСТО
Независимо дали набавяме зърна от акредитирани фермери по програмата ААА Sustainable Quality, засаждаме 3,5 милиона дървета в малки кафеени плантации или използваме отговорен и проследим алуминий за нашите рециклируеми капсули, Nespresso винаги поставя устойчивостта и качеството на първо място.
ПЕЧЕНО С ПЛОДОВИ НОТКИ И КАПКА БАДЕМ
Сложно еспресо, пълно с диви аромати и баланс между горчиво печени и плодови нотки, с кисела нотка и бадемов завършек, който загатва сладост.
Космополитен бленд от арабика и робуста с нотки на диви плодове и подправки, нежен деликатен бадем, преливащи в кадифено тяло.
World Explorations Istanbul Espresso ви връща назад във времето на оригиналните кафенета. Тази интензивна благоуханна напитка избухва с дръзките нотки на диви зрели плодове и деликатно докосване на бадеми. Гъсто и кадифено в почит към турското кафе, неговата етиопска арабика и индийска робуста ни напомнят за този град на кръстопътя на древните търговски пътища за кафе. Това е смес, толкова космополитна, колкото и тълпата, събрана в кафене в Истанбул.
Насладете му се като местните: придружете го с чаша вода и парче турски локум.
Ароматен профил:
Плътен кадифен бленд с нотки на диви подправки и плодове, подчертани от деликатен бадем с приятен печен остатъчен вкус.
Процес на изпичане:
Това класическо разделно изпичане има средна интензивност и време за печене. Партидите са разделени на арабика и робуста за по-прецизни резултати.
Млечен профил:
В лате макиато Истанбул е изненадващо ароматен, с екзотични плодови нотки и сладко докосване. Сладък и гладък вкус, с малцов завършек.
Мнението на eксперта:
„Тайната му се крие в смесването на два основни вида кафе, етиопска арабика и индийска робуста, което го прави идеалното сладко, но смело еспресо за вашата кафе пауза..”
Произход: Индия – Етиопия - Други
Сорт: Арабика - Робуста
БИЛКОВИ И ПИКАНТНИ
Еспресо само с арабика със сложно разделно изпичане осигурява изненадващо плътно тяло и силни печени нотки, обогатени с екзотични билкови аромати.
Екзотична и кадифена, тази изцяло бразилска арабика е частично тъмно печена, за да подсили тялото и горчивината, необходими за този cafezinho характер.
Олицетворение на духа на този оживен и колоритен град, World Explorations Rio de Janeiro Espresso отразява богатото културно наследство на страната в отглеждането и пиенето на кафе. Интензивно, екзотично и кадифено еспресо, приготвено изключително и само с бразилска арабика. Уникалното докосване на сандалово дърво и билкови нотки ще ви позволят да надникнете в бразилския начин на живот.
Насладете му се като местните: удвоете еспресото си с гореща вода и опитаите типичното гладко кафе Carioca.
Ароматен профил:
Приятна вкусна горчива чаша с кадифена текстура с неочакван вкус на орехи, сандалово дърво и билкови нотки, напомнящи мащерка и розмарин.
Процес на изпичане:
Кафето Espirito Santo се пече отделно за оптимално време, за да се запазят билковите му нотки. Зърната от другите региони се пекат заедно в режим на тъмно печене и за много по-дълго, за да подсилят тялото, интензивността и горчивите нотки.
Млечен профил:
Пригответе 25 мл кафе, за да създадете вкусно капучино, със сладко усещане за солени, горчиви и препечени нотки, напомнящи осолени фъстъци. Или добавете 40 мл кафе към 100 мл разпенено мляко, за да създадете лате макиато със сладки орехови нотки и лек опушен остатъчен вкус.
Мнението на eксперта:
„Това кафе ме връща направо в бразилската ферма, в която съм роден. Някои казват, че ароматите имат най-силна връзка с паметта и не мога да не се съглася. За мен вкусният аромат на печено кафе е това, на което мирише домът.’’
Произход: Бразилия
Сорт: Арабика
ПЛОДОВО И ЖИВО
ПЛОДОВО И ЖИВО КАФЕ
Кафето Colombia, с късно брана Арабика, от серията Master Origin, се прави само от измита колумбийска Арабика, отглеждана при голяма надморска височина. Успявате ли да доловите жизнената киселинност и винените аромати на червени плодове в устата си? Дължите този вкус на фермерите, осмелили се да почакат по-дълго, преди да съберат реколтата си.
ПРОИЗХОД
Кафето Colombia се прави от чиста колумбийска Арабика. Фермерите в Колумбия обичайно използват мокър метод на обработка на кафето. Сортовете Арабика в това кафе от серията Master Origin не са изключение. Разликата идва в това, че някои от кафеените плодове се берат по-късно от обичайното. Клоните на дръвчетата се огъват под тежките почти тъмнолилави плодове, а с всеки изминал ден плодовите захари достигат още по-надълбоко в сърцето на кафеения плод. Тънкостта е да знаеш кога е назрял моментът. А точността на тези фермери не им изневерява нито с ден. Крайният резултат в чашата е наградата за всички усилия, положени в тази предизвикателна техника – кафето Colombia с късно брана Арабика от серията Master Origin носи живата киселинност и винения вкус на червени плодове, характерен за късните реколти.
ИЗПИЧАНЕ
Балансът на дълбоките и деликатни аромати в кафето Colombia с късно брана Арабика от серията Master Origin се дължи на краткото изпичане на средна температура.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Кафето Colombia с късно брана Арабика от серията Master Origin е едновременно гладко и плодово. Ако почакате, ще усетите всички винени нотки на касис и къпина, които излизат на повърхността. Ярката киселинност умело се съчетава с тези съблазнителни аромати и придава жизненост на кафето.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Colombia с късна реколта Арабика за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
57 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
НАСИТЕНО И ПИКАНТНО
НАСИТЕНО И ПИКАНТНО КАФЕ
Кафето India от серията Master Origin съдържа мусонна Робуста, която в комбинация с индийската Арабика придава наситени, дървесни и пикантни аромати. Мусонните кафета са феномен от югозападното крайбрежие на Индия. Изложени на непрекъснати мусонни ветрове в продължение на месеци, кафеените зърна се надуват и изсъхват. Този процес имитира условията по пътя, който кафето е изминавало в миналото, за да достигне Европа.
ПРОИЗХОД
Кафето India, от серията Master Origin, комбинира мусонна Робуста и сортове Арабика, отглеждани в плантации в южните плата в Индия. Традиционното мусонно кафе се прави само от Арабика, но мусонната обработка на Робустата е това, на което кафето India дължи по-плътната си текстура и умерените си дървесни нотки. Не съществува друго подобно кафе. Мусонната обработка обаче изисква прилежен подход след прибирането на реколтата – до три месеца след това, зърната трябва да се почистват редовно, за да е сигурно, че в кафето ще се развият само най-добрите аромати.
ИЗПИЧАНЕ
Изпичането на това кафе е разделно, при средна температура и с малко по-кратка продължителност. Този процес запазва жизнеността на характерните качества на сортовете Арабика и Робуста в този бленд.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Кафето India от серията Master Origin дължи буйния си вкус на уникалната по рода си мусонна обработка. Изложени с месеци на ветрове, кафеените зърна развиват характерен дървесен, апетитен и пикантен вкус – плътен и продължителен като морска мъгла. Това е чаша с много сила. Комбинирането на Робуста със сортовете Арабика наистина придава на кафето тежка и гъста като сироп текстура.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе India с мусонна Робуста за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
55 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
СЛАДКО И ХАРМОНИЧНО
СЛАДКО И ХАРМОНИЧНО КАФЕ
Ако методът на обработка „Black Honey“ беше лесен начин за получаване на нектарно кафе, всеки щеше да се захваща с него. Смелчаците, които дръзват, обаче са много малко. Процесът се използва рядко, защото изисква прецизно наблюдение. Nicaragua с „Black-Honey“ Арабика от серията Master Origin съдържа именно такова кафе. Благодарение на това, никарагуанската Арабика придобива гладка медена текстура и сладки зърнени нотки.
ПРОИЗХОД
При обработката, външната месеста част на кафеената череша на тази Арабика се премахва и кафеените зърна се разстилат в тънък слой, за да изсъхнат. Процесът е почти същият като при естествения метод на обработка, с единствената разлика, че тук почти целият слузест слой, обгръщащ зърното, се оставя. Ежедневно и старателно фермерите почистват, обръщат и размесват тези изключително лепкави зърна, за да е сигурно, че само хубавите вкусове ще се разгърнат. По време на сушенето естествените плодови захари достигат дълбоко в сърцето на зърната. Процесът се нарича „Black Honey“ – сатенената сладост, която се получава, е наградата за решилите да положат нужните допълнителни усилия и да се усъвършенстват в този процес.
ИЗПИЧАНЕ
Балансът в съчетанието от никарагуанските кафета в Nicaragua от серията Master Origin се дължи на разделното им и малко по-кратко изпичане на средна температура.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Nicaragua с „Black-Honey“ Арабика от серията Master Origin е нектарно кафе със сатененогладка текстура и стоплящи сърцето сладки зърнени нотки. Характерната му сладост се дължи на редкия по рода си процес на обработка „Black Honey“.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Nicaragua с „Black Honey“ Арабика за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
50 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
БОГАТ ВКУС С ДЪРВЕСЕН ОТТЕНЪК
КАФЕ С БОГАТ И ДЪРВЕСЕН ВКУС
Кафето Indonesia с „wet-hulled“ Арабика от серията Master Origin е истинска надпревара с дъждовете. Заради влажния климат, фермерите в Суматра използват мокър метод на белене на зърната. При него пергаментовата обвивка се премахва, докато кафето е меко и влажно, защото обелените зърна се сушат по-бързо. Този метод е местен феномен, благодарение на който се получава класическият индонезийски вкус – кадифен и плътен, с буен аромат и нотки на изсушен тютюн.
ПРОИЗХОД
Фермерите, отглеждащи кафе в Суматра, оставят кафеените зърна да престоят цяла нощ с пулпата и да ферментират, като едва след това измиват обвивката и оставят зърната да съхнат в продължение на ден. После обелват пергаментовата обвивка на зърната, за да може бързо да изсъхнат на слънцето и жегата. Този ускорен метод на сушене е това, на което индонезийските кафета дължат неповторимия си вкус. Кафето Indonesia от серията Master Origin съдържа само Арабика, която е обработена по този уникален начин и е отгледана съгласно принципите на справедлива търговия.
ИЗПИЧАНЕ
Процесът на изпичане, който използваме тук, е разделен, при средна температура и с малко по-кратка продължителност. Благодарение на разделното изпичане в чашата суматранско кафе се крие страхотна композиция от ароматни нотки.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Начинът на производство и уникалните по рода си методи на отглеждане, са нещата, които правят това индонезийско кафе класическо – кафето Indonesia с „wet-hulled“ Арабика има гъста и пищна кадифена текстура. Кафето носи буйни нотки на изсушен тютюн, а между тях ще доловите и полъх на тропически дървесни аромати.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Indonesia с „wet-hulled“ Арабика за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
57 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
КАФЕ С МЕК И ДЕЛИКАТЕН ПРЕПЕЧЕН ВКУС
КАФЕ С МЕК И ДЕЛИКАТЕН ПРЕПЕЧЕН ВКУС
Светлото изпичане запазва отличителните аромати на класическите кафета. Cosi приветства небцето Ви с усмивка. Блендът съчетава световно прочути измити сортове Арабика от Източна Африка и Централна Америка. Богатата сладка зърнена основа от Коста Рика се допълва от конфитюрените нотки на узрели червени плодове от Кения.
ПРОИЗХОД
Nespresso Cosi е създадено с идеята да бъде класическо. Направено е от чисти сортове Арабика, които пеят в хор в този бленд. Сърцето на Cosi e сорт Арабика, отглеждан високо в планините на Коста Рика. Кафетата от този регион имат сладка зърнена нотка. Щипката от Кения, със своя прочут наситен, ароматен и богат вкус на червени плодове, е душата на бленда.
ИЗПИЧАНЕ
За да излязат наяве сърцето и душата на капсулата, изпичаме светло латиноамериканските и източноафриканските кафета в нашите пекарни и ги смиламе на едро.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
В чашата си ще усетите деликатното и балансирано дуо от плодови вкусове и дъх на леко препечени зърна. Всичко в Cosi е леко – горчивината, дъха на препечени зърна и текстурата, която от своя страна допринася за класическите му аромати и хармония.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Cosi за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
50 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
СЛАДКО И ЛЕКО КАФЕ
СЛАДКО И ЛЕКО КАФЕ
Сладко и лекo, с очарователен баланс от зърнени и плодови нотки. Volluto е едно наистина приветливо кафе. А Volluto Decaffeinato не му изневерява – композицията съчетава внимателно подбрани бразилски и колумбийски кафета, този път без кофеин – за изключително слънчев живот.
ПРОИЗХОД
Volluto Decaffeinato е бленд от чисти сортове латиноамериканска Арабика – точно като класическото Volluto. Внимателният процес на декофеинизация отделя кофеина по естествен начин, без драстично да променя характера на кафето. Както обикновено, и при Volluto Decaffeinato си поиграхме с различните техники на смесване, изпичане и смилане, за да се доближим възможно най-много до бленда от сортове Арабика в класическото Volluto. Така отново получавате меките зърнени нотки на бразилското кафе, таящи се под измитото колумбийско кафе, с леката си киселинност и нотки на червени плодове.
ИЗПИЧАНЕ
Кафетата във Volluto Decaffeinato се изпичат разделно, за да може всяко да прояви индивидуалните си уникални качества. Краткото изпичане на бразилската Арабика разкрива сладките ѝ бисквитени нотки, а по-нежните плодови аромати на колумбийската Арабика се подчертават благодарение на по-бавното ѝ светло изпичане.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Това безкофеиново еспресо на Nespresso е сладко и гладко, богато и балансирано – досущ като Volluto, но без кофеин. Балансираният лек вкус на Volluto Decaffeinato е стъпка към един изключително слънчев живот.
Съставки и алергени
10 капсули печено мляно кафе Volluto Decaffeinato за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
50 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
Пътешествайте с нас до тропиците на Козирога и Рака, където растат наситеночервените плодове на екзотичното дърво Coffea Rubiaceae и извличат характерните си качествата от своя тероар – средата, в която виреят.
Произход и видове
Вкусът на кафетата Nespresso зависи от бленда и тероара им.
Бленд
Различни сортове Арабика и Робуста.
Тероар
Надморска височина, състав на почвата и температура на въздуха
В нашата програма за устойчивост в качеството ААА редом с фермерите се учим как да усъвършенстваме фермите им. В крайна сметка фермерите са тези, които най-добре познават кафеените си дървета.
ХУАН ДИЕГО, AAA мениджър за Nespresso в Коста Рика
Вярваме, че всяка чаша кафе Nespresso има потенциала не само да достави на потребителите ни миг на наслада, но и да възобнови, възстанови и възроди различни aприродни и човешки ресурси. В основата на програмата ни Positive Cup са заложени решения за непрекъснати подобрения и иновативна устойчивост, които да създават положително въздействие по веригата за създаване на стойност – от фермерите до потребителите на Nespresso. Това е ангажиментът за устойчивост, който сме поели към членовете на нашия клуб.
Нашите амбиции и цели за 2020 г.:
- 100 % от кафетата ни да се добиват по устойчив начин
- 100 % от алуминия да се преработва отговорно
- 100 % от дейностите ни да са въглеродно ефективни