Произходът
В съвършеното кафе няма нищо случайно. Това ще рече, че безкомпромисно разширяваме границите си с всяка стъпка по веригата за създаване на стойност – от дървото до чашата, целеустремени да създаваме кафето Nespresso така, че да ви доставя удоволствие.









ЗА НАСИТЕНИ, НО БАЛАНСИРАНИ РЕЦЕПТИ С МЛЯКО
Жадувате ли за ударна доза силно кафе с едва доловима сладка нотка? Пригответе кафето Corto от серията BARISTA CREATIONS с малко мляко, отпийте и могъщият, тъмно изпечен бленд от африкански сортове Арабика и Робуста, ще ви отнесе с наситените си изпечени и пиперливи нотки. Насладете се на копринената му текстура и дълготрайния послевкус.
ПРОИЗХОД
За да създадем тази наситена, богата напитка, която перфектно се съчетава с мляко, изпробвахме множество различни кафета от различни страни и открихме, че не всички сортове си взаимодействат добре с млякото. За основа на този бленд използвахме висококачествена Робуста от Уганда. На нея се дължат интензитетът, гъстотата и текстурата, наподобяваща сироп, типични за кафетата cortado. Към нея добавихме най-добрите сортове африканска Арабика, за да получим един завършен и могъщ профил. Разнообразието от кафета в комбинация с малко мляко придава на бленда наистина дълбок характер.
ИЗПИЧАНЕ
Когато печете едно кафе, трябва да откриете съвършения баланс между температура, време на изпичане и цвят на зърната. Тази задача става още по-важна, когато целта е кафето да може хармонично да се съчетава с мляко. В случая на Corto това означава разделно и бавно изпичане на сортовете, за да отключим текстурите, характерни за испанските кафета. Бавното изпичане, при което изчакваме зърната да достигнат тъмен и богат изпечен цвят, придава на кафето съблазнителна горчивина и гъста като сироп текстура.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Когато създавахме вкуса на Corto от серията BARISTA CREATIONS, почерпихме вдъхновение от професионалните испански баристи и техните тъмно изпечени кафета с гъста текстура, затова и лесно може да го разпознаете по суровата му сила и наситения, изпечен характер. Corto успява да пробие млякото с богатия си послевкус, изтънчената горчивина и гъста, наситена текстура. С малко мляко и корона от млечна пяна, вашето Corto ще бъде истинско традиционно cortado. Долеете ли мляко, сладостта му омекотява горчивите нотки така както лунната светлина разсейва мрака на нощта. Пригответе го с краве мляко или с любимата си растителна алтернатива – овесеното мляко ще му подхожда чудесно.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Corto за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
58 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ

ЗАВЪРШЕНО И БАЛАНСИРАНО
От този важен търговски град, моряците обиколили земното кълбо в стремежа си да открият безброй вкусове и аромати. Кафетата от Латинска Америка са сред съкровищата, които те донесли от своите пътешествия. Средното изпичане на Ispirazione Genova Livanto обединява с елегантен баланс вкусовете на бразилско, колумбийско и гватемалско кафе, увенчано от класическата за тях сладка карамелена нотка.
Верен на характера на северно италианското кафе, Ispirazione Genova Livanto е бленд от Арабика с многообразие във вкуса. Започнахме с бразилската Арабика - достъпно, меко кафе. Тази база смесихме с високо отглеждани арабики от Централна и Южна Америка с малцови и плодови профили, които се развиват красиво по време на печене. Избрахме ги, защото те носят нежни аромати и завършен вкус, с който северното италианското кафе е известно.
ИЗПИЧАНЕ
Изпичането на кафе обикновено е по-леко в северната част на страната. Ето защо ние изпекохме кафетата в Ispirazione Genova Livanto средно, което е по-леко от това, което ще намерите на юг, но все още е достатъчно тъмно, за да развие карамелени и препечени зърнени нотки, които придават на това кафе завършения му вкус и запазват деликатната му киселинност непокътната.
Ispirazione Genova Livanto е гладко, завършено и нежно кафе. По-лекото му изпичане развива плътното му тяло и запазва по-фините аромати. Ще уловите аромат на препечени зърнени култури и сладка карамелена нотка.
СЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Ispirazione Genova Livanto за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
53 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ

СИЛНО И КОНТРАСТНО КАФЕ
Капка изящество - същността на емблематичната италианска традиция в пиенето на кафе. Вдъхновени от ристрето - символа на всички италиански кафета, избрахме да не имитираме, а да изпечем своя уникална версия. Бавно изпечено за постигане на забележително тяло, ярко и плодово, това кафе е кулминацията на всичко, което открихме чрез своя анализ на емблематичната италианска чаша.
ПРОИЗХОД
Италианците казват, че за кафето са важни четири 'М' фактора - сместа от кафени зърна (miscela), смилането (macinazione), еспресо машината (macchina) и човекът, който прави еспресо (mano). С уважение към тази италианска класика, при създаването на Ispirazione Ristretto Italiano започваме със сместа - мицела. Ispirazione Ristretto Italiano е изискана рецепта от кафета - смес от Арабика и Робуста - като всяко кафе се откроява ярко, за да създаде този емблематичен италиански вкус. Изработихме го така, че да отразява елегантността и съвършенството на италианската култура и кафе. Върху неутралната база на бразилската Арабика прибавихме Робуста от Южна Индия. Най-добрите от южноамериканските и източноафриканските арабики добавят плодова нотка към Ispirazione Ristretto Italiano.
ИЗПИЧАНЕ
Раздeлното печене означава, че можете да усетите вкуса на всеки един от сортовете кафе в чашата. Дълго изпеченото кафе Робуста придава на Ispirazione Ristretto Italiano вкус на печено кафе и какаова горчивина. Добавянето на Арабика чрез бързо печене запазва живи ярките киселинни и плодови нотки на този сорт кафе. Чрез Ispirazione Ristretto Italiano честваме богатата история на Италия и на майсторското изпичане на кафе.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Печено и интензивно кафе, но с плодови нотки и загадъчна киселинност - Ispirazione Ristretto Italiano е мистериозен и магнетичен в своята сложност. Това е профил, достоен за посланик - кафе, което доказва страстта на италианците към кафето, бъдейки част от ежедневието им. Направено за класическите 25 мл, скоро ще видите колко прави са италианците - тази капка вкус показва как малко, може наистина да бъде много.
Съставки и алергени
10 капсули печено мляно кафе Ristretto за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
55 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ

НАСИТЕНО И КАРАМЕЛЕНО

БОГАТО И ПЛЪТНО ТЯЛО
Вдъхновено от любовта на Швеция към чистото тъмно кафе, нашето Lungo е интензивна чаша с отчетливи малцови нотки и богата горчивина, която улавя душата на тази скандинавска страна.
World Explorations Stockholm Fortissio Lungo е богата и интензивна смес изцяло от арабика, която пресъздава ароматния профил на традиционното шведско кафе. В ерата на ветроходните кораби, индийските кафета придобиха привкус на океански въздух по време на дългото си пътуване до Швеция, което им придаде отчетлив пикантен и малцов характер, който оттогава завладя шведските сърца и небца. Днес ние отдаваме почит на тази история и пресъздаваме пълния, отличителен вкус на кафето, като складираме зърна арабика по югозападния бряг на Индия, позволявайки на местните мусонни ветрове да преобразят структурата за зърната. Високо отглежданите колумбийски арабики допълват вкуса на сместа, с проблясък на сладост, така че да можете да опитате неговия богат и приканващ вкус.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Stockholm Fortissio е богато кафе със сладки зърнени и малцови нотки, подчертани с живи аромати.
ИЗПИЧАНЕ
Мусонната арабика получава по-тъмно изпичане, за да подсили тялото и зърнените си нотки. По-лекото печене на измитото колумбийско кафе позволява на всички класически по-фини аромати да останат в баланса на чашата.
ПРОИЗХОД
Stockholm Fortissio е смес от чиста арабика от индийски и колумбийски кафе зърна.
МЛЕЧЕН ПРОФИЛ
Опитайте Stockholm Fortissio Lungo като лате. Вкусете как нотките на сладки бисквити и тофи се разкриват бавно, когато добавите мляко към тази тъмна чаша кафе.
УСТОЙЧИВОСТ НА ПЪРВО МЯСТО
Независимо дали набавяме зърна от акредитирани фермери по програмата ААА Sustainable Quality, засаждаме 3,5 милиона дървета в малки кафеени плантации или използваме отговорен и проследим алуминий за нашите рециклируеми капсули, Nespresso винаги поставя устойчивостта и качеството на първо място.

ПЕЧЕНО С ПЛОДОВИ НОТКИ И КАПКА БАДЕМ
Сложно еспресо, пълно с диви аромати и баланс между горчиво печени и плодови нотки, с кисела нотка и бадемов завършек, който загатва сладост.
Космополитен бленд от арабика и робуста с нотки на диви плодове и подправки, нежен деликатен бадем, преливащи в кадифено тяло.
World Explorations Istanbul Espresso ви връща назад във времето на оригиналните кафенета. Тази интензивна благоуханна напитка избухва с дръзките нотки на диви зрели плодове и деликатно докосване на бадеми. Гъсто и кадифено в почит към турското кафе, неговата етиопска арабика и индийска робуста ни напомнят за този град на кръстопътя на древните търговски пътища за кафе. Това е смес, толкова космополитна, колкото и тълпата, събрана в кафене в Истанбул.
Насладете му се като местните: придружете го с чаша вода и парче турски локум.
Ароматен профил:
Плътен кадифен бленд с нотки на диви подправки и плодове, подчертани от деликатен бадем с приятен печен остатъчен вкус.
Процес на изпичане:
Това класическо разделно изпичане има средна интензивност и време за печене. Партидите са разделени на арабика и робуста за по-прецизни резултати.
Млечен профил:
В лате макиато Истанбул е изненадващо ароматен, с екзотични плодови нотки и сладко докосване. Сладък и гладък вкус, с малцов завършек.
Мнението на eксперта:
„Тайната му се крие в смесването на два основни вида кафе, етиопска арабика и индийска робуста, което го прави идеалното сладко, но смело еспресо за вашата кафе пауза..”
Произход: Индия – Етиопия - Други
Сорт: Арабика - Робуста

СЛАДКО И ЛЕКО КАФЕ
СЛАДКО И ЛЕКО КАФЕ
Сладко и лекo, с очарователен баланс от зърнени и плодови нотки. Volluto е едно наистина приветливо кафе. А Volluto Decaffeinato не му изневерява – композицията съчетава внимателно подбрани бразилски и колумбийски кафета, този път без кофеин – за изключително слънчев живот.
ПРОИЗХОД
Volluto Decaffeinato е бленд от чисти сортове латиноамериканска Арабика – точно като класическото Volluto. Внимателният процес на декофеинизация отделя кофеина по естествен начин, без драстично да променя характера на кафето. Както обикновено, и при Volluto Decaffeinato си поиграхме с различните техники на смесване, изпичане и смилане, за да се доближим възможно най-много до бленда от сортове Арабика в класическото Volluto. Така отново получавате меките зърнени нотки на бразилското кафе, таящи се под измитото колумбийско кафе, с леката си киселинност и нотки на червени плодове.
ИЗПИЧАНЕ
Кафетата във Volluto Decaffeinato се изпичат разделно, за да може всяко да прояви индивидуалните си уникални качества. Краткото изпичане на бразилската Арабика разкрива сладките ѝ бисквитени нотки, а по-нежните плодови аромати на колумбийската Арабика се подчертават благодарение на по-бавното ѝ светло изпичане.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Това безкофеиново еспресо на Nespresso е сладко и гладко, богато и балансирано – досущ като Volluto, но без кофеин. Балансираният лек вкус на Volluto Decaffeinato е стъпка към един изключително слънчев живот.
Съставки и алергени
10 капсули печено мляно кафе Volluto Decaffeinato за система Nespresso.
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
НЕТО ТЕГЛО (ЗА 10 КАПСУЛИ)
50 г
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ
Пътешествайте с нас до тропиците на Козирога и Рака, където растат наситеночервените плодове на екзотичното дърво Coffea Rubiaceae и извличат характерните си качествата от своя тероар – средата, в която виреят.
Произход и видове
Вкусът на кафетата Nespresso зависи от бленда и тероара им.

Бленд
Различни сортове Арабика и Робуста.

Тероар
Надморска височина, състав на почвата и температура на въздуха

В нашата програма за устойчивост в качеството ААА редом с фермерите се учим как да усъвършенстваме фермите им. В крайна сметка фермерите са тези, които най-добре познават кафеените си дървета.
ХУАН ДИЕГО, AAA мениджър за Nespresso в Коста Рика
Вярваме, че всяка чаша кафе Nespresso има потенциала не само да достави на потребителите ни миг на наслада, но и да възобнови, възстанови и възроди различни aприродни и човешки ресурси. В основата на програмата ни Positive Cup са заложени решения за непрекъснати подобрения и иновативна устойчивост, които да създават положително въздействие по веригата за създаване на стойност – от фермерите до потребителите на Nespresso. Това е ангажиментът за устойчивост, който сме поели към членовете на нашия клуб.
Нашите амбиции и цели за 2020 г.:
- 100 % от кафетата ни да се добиват по устойчив начин
- 100 % от алуминия да се преработва отговорно
- 100 % от дейностите ни да са въглеродно ефективни