Смес от средно и тъмно изпечена арабика, която подчертава ароматната сложност и кристално чистия завършек на това уникално обработено кафе.
Защо го обичаме: Високо в планините на Коста Рика, само малка селекция от кафеени зърна арабика се накисват в горещи изворни води от тропическите гори. Термалните води се спускат в мократа мелница – температурата им пада за 12 часа от 70˙C до 18˙C. Когато водата изстине, кашата от кафе се накисва в богатата на минерали вода. По-топлата вода ускорява ферментацията и разкрива най-добрите характеристики на това рядко кафе – балансирано и чисто като никое друго, то искри в чашата с кристална чистота. Недостигът на това кафе идва от този рядък процес – никой друг не го прави. То подчертава малцово-сладкия зърнен характер на това уникално занаятчийско кафе.
ПРОИЗХОД
Малка селекция кафеени зърна арабика се накисват в горещи изворни води. Този рядък процес подчертава малцово-сладкия зърнен характер на кафето.
ИЗПИЧАНЕ
Разделяме кафето с еднакъв произход на две партиди за разделно печене. Първият се пече на средни температури, за да достигне средно тъмен цвят и да развие сладки малцови нотки. Вторият се пече малко по-интензивно до постигане на по-тъмен цвят и желания интензитет.
АРОМАТЕН ПРОФИЛ
Изненадващо сладък кафяв карамел и пикантни нотки с приятен и дълготраен горчив послевкус.
МЛЕЧЕН ПРОФИЛ
За Коста Рика препоръчваме Reverso. Добавете малко мляко в чашата преди екстракция и оставете топлото кафе да го превърне в кремообразна смес с гладка текстура и препечени зърнени нотки.
ЪСТАВКИ И АЛЕРГЕНИ
10 капсули печено мляно кафе Costa Rica за система Nespresso Vertuo.
ПРОИЗХОД:
Costa Rica
Сорт: Arabica
СЪСТАВКИ
Печено мляно кафе.
ПРОИЗВЕДЕНО В ШВЕЙЦАРИЯ