Paris
МАЛЦ И БИСКВИТИ С ЦИТРУСОВА НОТКА
- NSZ
Плътно тяло, интензивно изпечено, носещо възхитителни печени, дървесни и малцови нотки, допълнени от тъмен каймак.
Най-балансираното от колекцията World Explorations, с деликатни горчиви и цитрусови нотки, които съживяват неговия мек характер на малц и бисквитки.
Това изживяване в парижко кафене в чаша е меко и балансирано. Деликатната горчивина на леко изпечената Робуста подчертава нежните бисквитени нотки.
Париж може да се похвали с богата култура на пиене на кафе – кафенетата вървят ръка за ръка, а в целия град се среща голямо разнообразие от кокетни местенца за сладки приказки докато се наслаждавате на чаша кафе. World Explorations Paris Espresso ви пренася до тези малки живописни парижки тераси с балансираната си смес от леко изпечени латиноамерикански арабики, подчертани от виетнамска робуста. Тази деликатно горчива чаша с малцови и цитрусови нотки съвършено пресъздава изживяването в парижко кафене.
Насладете му се като местен, като го пиете черно или добавете мляко за café au lait с френски сладкиши.
Ароматен профил:
Плътно тяло, интензивно изпечено, носещо възхитителни печени, дървесни и малцови нотки, допълнени от тъмен каймак.
Процес на изпичане:
Класическо разделно печене със средна интензивност и време на изпичане. Арабика и робуста се разделят на партиди (80/20). Робустата е необичайно леко изпечена, за да изпъкнат деликатните нотки на арабиката.
Млечен профил:
В капучино това кафе развива приятна карамелна и бисквитена нотка, с привкус на горчив бадем и чист завършек.
Мнението на eксперта:
„World Explorations Paris ме връща назад във времето, когато живеех в Града на светлините. Всяка сутрин минавах покрай кафене, пълно с редовни посетители, които се наслаждаваха на парижкото си еспресо или любимия им „noisette“, докато четат дневната преса. Този аромат на тъмно кафе и печен малц, сега намирам в World Explorations Paris, за да го опитам с кроасан, разбира се!“
Произход: §Бразилия – Колумбия – Други (включително Виетнам)
Сорт: Арабика - Робуста